Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Nemespátró természeti értékei


Nagykanizsától délre 19 kilométerre találjuk Nemespátrót. A Nagykanizsa - Gyékényes útról Surdnál kell kelet felé fordulni a községhez.
Csodálatos dombokkal szép és változatos panorámát nyújt, az ide érkezőknek. Környékén romantikus sétákra és túrázásra nyílik lehetőség.
A zalai dombok területe ad otthont a településnek.
A festői táj szemet-lelket gyönyörködtető, melyhez lakosainak nemesi büszkesége járul. A település művészetében megőrizte kristálytisztán az ősit, az eredetit, a tiszta forrást.
Halmokban és völgyekben bővelkedő vidéken, szőllők és gyümölcsösök által övezetten egy nyugat felé mérsékelten lejtő domboldalon fekszik: Pátró község.

A falu földrajzi fekvését meghatározhatjuk az itt letölthető térkép segítségével. Fényképek a település honlapján találhatók.
Nemespátrón a falusi turizmus is kezd meghonosodni, korszerűen kialakított házban kínálnak igényes berendezésű szobákban pihenési lehetőséget. Vendégház a község központjában lévő dombon lévő családi házban biztosítja a kényelmet, ahonnan megfelelő idő esetén a szomszédos Horvátországban lévő Varazsdi hegyek is láthatók. A falucska környékén a Duna Dráva Nemzeti park, a gyékényesi kavicsbánya tavak mentén kialakított üdülője és fürdőhelye, és a Somogy Zala megye határán lévő kiterjedt erdőségekbe nyílik remek kirándulási lehetőség. A Zalakorosi fürdőhely mindössze 20-30 perces autóúttal megközelíthető.

Földtörténetileg a triász kori karbonátos üledék alakult ki itt, a föld belseje széndioxidot tárol, olvashatjuk Zala megye kézikönyvében.
A település lakossága mezőgazdaságból él, gyönyörű fenyők innen kerülnek ki karácsony tájékán otthonaink diszítésére.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
galerzsebet(kukuc)nagykar(ponthu)
Gál Erzsébet